KOIRANKOULUTUS

KUNKUN KOIRAKOULU: 
Koirankoulutusta yli 20-vuoden kokemuksella


Kuten sivustojen kuvien perusteella on varmaan selvää, olen "noutajanainen". Koiraurani on alkanut noin 20 vuotta sitten, hankkiessani ensimmäiseksi koiraksi kaksi kappaletta liian helppoja tiibetinspanieleita. Seuraava koira (kultainen noutaja) olikin sellainen pommi, jonka täydellisen mahdottomalla käytöksellään antoi alkukipinän varsinaiselle koiraharrastusuralle. Vuosien saatossa minulla on ollut useampia noutajia. Tällä hetkellä koiralaumaan kuuluu neljä kultaistanoutajaa.


Koiraharrastusurani aikana olen hankkinut kokemusta niin itseni kuin koirieni iloksi mm. Tokosta (perus ja rally) sekä näyttelyistä. Harrastusomainen pääpaino on ollut kuitenkin (rotuvalinta huomioiden) noutajien metsästyskokeissa (Nome). Jokainen koirani on myös läpäissyt onnistuneesti noutajien taipumuskokeet (NOU). Olen toiminut kouluttajana Kanta-Hämeen noutajakoirayhdistyksessä, vetäen pentu- ja perustottelevaisuusryhmiä. Olen toiminut myös Etelä-Hämeen eläinhoitolan pentu- ja perustottelevaisuuskurssien kouluttajana. Tällä hetkellä pidän yksityistunteja tilauksesta ja omia perustottelevaisuuskursseja.

Koirankouluttajana minulle keskeisimpiä arvoja on koiran ja omistajan välinen vuorovaikutus, jonka pohjalla on rakkaus, selkeät pelisäännöt ja ennakoitavuus. Ja se, että omistaja opettelee puhumaan koiralle ymmärrettävästi, selkeästi ja loogisesti.


Koirankoulutus minulle ei ole koiran kouluttamista, se on omistajan ohjaamista lukemaan omaa koiraansa, ennakoimaan sen käyttäytymistä ja ohjaamaan toimintaa haluttuun suuntaan. Koulutusmetodini perustuvat ennenkaikkea selkeään kommunikaatioon sekä positiiviseen vahvistamiseen. Rajat ja rakkaus. Niillä pääsee pitkälle. 


Koulutusteni tavoite on, että arkielämä koiran kanssa rullaa ilman turhia hermojen kiristelyjä


Kouluttajana paras puoleni on se, että osaan kuunnella: niin koiraa KUIN omistajaa. Neuvoni ovat arjessa toteutettavia eikä vaadi ydinfysiikkaa.Alla olevalla lomakkeella saat helposti minuun yhteyden: laita viestiä ja katsotaan mikä on paras koulutusmuoto juuri sinulle.